Isteri Mat Yo,Shahrul Aisya gelar Annuar Musa sebagai anjing?

Benarkah isteri bekas penyerang pasukan  bolasepak Kelantan Norshahrul Idlan Talaha @ Mat Yo iaitu Shahrul Aisya menggelarkan Presiden Bolasepak Kelantan(KAFA) Tan Sri Annuar Musa sebagai anjing?

Sekarang ini sedang kecoh melalui blog dan facebook berkenaan update di wall facebook milik Shahrul Aisya yang dikatakan milik isteri Mat Yo memberi komen mungkin berkenaan isu perpindahan pemain itu menyertai pasukan Johor Darul Takzim FC.

Berikut dibawah adalah posting di wall milik facebook Shahrul Aisya yang kami peroleh daripada facebook The Kelate States

Namun begitu hasil searching kami di facebook search tidak dapat diperolehi akaun bernama Shahrul Aisya...mungkin telah ditukar nama atau telah di delete akaun tersebut.
Apa komen anda berkenaan perkara tersebut?

Bagi kami memang tidak bagus menggelar seseorang dengan perkataan anjing biarpun mungkin kita berada dipihak yang benar.

Sebagai orang Melayu beragama Islam perlulah bermuhasabah diri,biarpun semarah mana kita pada orang janganlah sehingga mengeluarkan kata-kata seumpama ini.

Mungkin juga boleh menjatuhkan maruah diri sendiri dengan cemuhan orang yang membacanya malahan dalam kes ini imej Mat Yo mungkin boleh tercemar.

Renung-renungkan.

Masukkan emel anda disini untuk melanggan terus posting terbaru kami ke emel anda:


Ditaja oleh FeedBurner
Post a Comment