TUTORIAL: WeChat : Cara install wechat dalam komputer

Fenomena WeChat semakin berbunga bunga di hati anak muda malaysia. Sana sini orang bercerita pasal wechat, sampai Lisa Surihani pun promot wechat ni.

 Bagi aku, wechat adalah satu aplikasi yang menarik dan mudah.

Lain dari wassap. wechat ni nampak lebih friendly dan mudah digunakan, tapi yang paling penting lebih luas pencapaian sosial walaupun tanpa no telefon.

Baiklah, ini ada satu tips cara nak install wechat di dalam komputer atau laptop anda.

 Keperluan : -

-Secawan kopi,
-Windows 7 ke atas.
-Sofware Bluestacks 

 Step 1

Mula mula download sofware bluestacks ni dan install di dalam komputer /laptop anda.
Bluestacks ini adalah sofware untuk menjalankan aplikasi andriod di komputer. so kalau orang nak layan game tample run pun boleh.
Step 2. 

Lepas selesai semua installation, kita cari applikasi wechat untuk kita installkan. caranya klik pada App Search. dan cari wechat.lepas tu install.
Step 3.

Lepas dah siap install, apa lagi log in lah. lepas tu add id wechat aku : paklong001 hehe..
Amacam mudah bukan, jadi jom kita tengok Lisa Surihani wechat dengan Shaheizy Sam. haha.

  Credit
Masukkan emel anda disini untuk melanggan terus posting terbaru kami ke emel anda:


Ditaja oleh FeedBurner

0 comments: