Isu Gambar Bogel, Bikin Ika Nabila Mengamuk

Murai Batu akui yang laman sosial Instagram merupakan laman favourite Murai Batu untuk memuatnaik foto ketika terlihat sesuatu yang menarik atau pun ketika pergi melancong.

Ditambah pula jika kita mempunyai ramai kawan sosial atau followers yang sering memuatnaik apa jua aktiviti menarik mereka. Namun seperti mana laman sosial lain, Instagram juga tidak lepas lari daripada pelbagai kontroversi dan penyalahgunaannya sehingga boleh menimbulkan isu salah faham dan sebagainya.

Baru-baru ini, pelakon yang boleh dikategorikan penuh kontroversi, Ika Nabila dikatakan mengamuk di laman Instagram miliknya gara-gara terdapat peminat yang biadap memberikan komen di ruangan komen gambarnya.

Ceritanya bermula apabila Ika Nabila telah berkongsi gambar-gambar percutiannya di Thailand dan sebahagian dari gambar-gambar itu memang diakui agak seksi pada pandangan Murai Batu.

Namun isu tercetus apabila salah satu gambar bekas bintang AF6 telah mendapat maklum balas daripada seorang peminat yang boleh dianggap biadap .

Komen tersebut telah dibuang namun difahamkan peminat tersebut meminta Ika memuatnaik gambar bogelnya. Sentap dengan komen tersebut, Ika memuat naik gambar anjing di tepi pantai sambil membalas,

"Naked picture? There you go! Tak payah biadap nak request gambar bogel ke bikini ke.. pi suruh mak kau, adik kakak kau post gambar bogel diorang kalau dah sangap sgt. Btw ini instagram aku suka hati aku lah nakpost gambar b*b* hutan sekalipun :) if you got an eyesore, Unfollow me as simple as that.. aku tak hadap lah followers takde adab mcm korang :)"

Amboi marah betul nampaknya Cik Kak kita ini. Tapi memang patut pun Ika Nabila mengamuk sebegitu kerana tindakan orang yang komen itu pun dah nampak kurang ajarnya. Nak tegur ada caranya. Bagi salam dulu.

Pesan Murai Batu kepada semua, pandai-pandailah jaga kain sendiri, nak tegur orang pun ada caranya. Cari kelemahan sendiri dulu sebelum nak provoke atau cari pasal dengan orang lain.[murai.com.my]

Masukkan emel anda disini untuk melanggan terus posting terbaru kami ke emel anda:


Ditaja oleh FeedBurner

1 comments: