#PRIHATIN~Adik Mohd Ikmal Perlu Bantuan Segera

As salam buat para sahabat Dan rakan2 semua, Saya memerlukan bantuan dan memohon jasa baik semua utk membantu adik Mohd Ikmal Sharif yang mengidap penyakit Japanese Encephalitis yang menyebabkan hilang upaya kekal seumur hidup.
Adik Mohd Ikmal Sharif berumur 7 tahun.

Setelah 9 bulan terlantar di wad ICU Hospital Sultanah Bahiyah Alor Setar Kedah.

Dia memerlukan bantuan mesin pernafasan 24jam dan mesin peyedut kahak untuk membantu pernafasan sempurna. setelah mendapat kelulusan pulang ke rumah

Adk Mohd Ikmal terpaksa tinggal di rumahnya yang serba daif dan kekurangan tanpa kemudahan hawa dingin yang membuatkan dia terdedah kepada persekitaran yang berisiko tnggi dengan keadaan tahap kesihatannya.

Di samping keadaan rumah yang agak kurang selesa.
Di atas dasar simpati dan tidak tahu di mana untuk mendapat bantuan untuk meringankan beban adik Mohd Ikmal ini..Saya berharap agar melalui saya dedahkan ini ada kawan2 dan sahabat seperjuangan sy di dalam FB ini ada cara untuk membantunya...
Alamat Adik Ikmal Sharif B. Kirana adalah : No 10B Kg Bukit mukim Derang 06400 Pokok Sena Kedah..

Ataupun boleh hubungi ibunya Siti Solehah 014 2565086 untuk menziarahinya..atau pn tuan boleh pm Saya d FB..

Adik Ikmal memerlukan sebuah katil boleh selaras anggaran harga Rm2000 , kos susu Dan ubatan pada anggaran Rm 250 sminggu..No akaun Nuri bank Rakyat Adik Mohd Ikmal bersama bapanya Kirana B. Yahaya – 22-022-144879-1.

Semoga Allah mempermudah bantuan untuk meringankan beban Adik Mohd Ikmal Sharif..

Sebagai wakil bagi pihak keluarga Adik Mohd Ikmalk Sharif, saya mendoakan agar kawan2 dan sahabat2 sekalian di permudahkan segala urusan dan semoga kaya dan Berjaya di Dunia & Akhirat..

sekian wasalam.

Sumber Asal dari Facebook:Rosli Saad

Masukkan emel anda disini untuk melanggan terus posting terbaru kami ke emel anda:


Ditaja oleh FeedBurner

0 comments: