#PRIHATIN~Panduan Deactive Voicemail, Jimatkan Kredit Anda!

Seringkali kita membuat panggilan kepada seseorang dan taliannya disambut oleh gadis jelita ~opss operator, pastinya akan keluar satu mailbox dan ianya akan menelan kredit anda, betul tak?

Kalau 1 kali mailbox 0.35sen, 6 kali dah berapa kali kena tipu kan? Ini sangat mengganggu dan jika anda ingin membuang mailbox atau khidmat voice mail ni, boleh ikut langkah-langkah dibawah.

Maxis
Deactivate - ##109#

Digi
Deactivate - *128#, pilih mobile service, voice mail dan deactivate.
atau call Digi hepline - 0162211800 dan silalah berhubung dengan customer service.

Celcom
Deactivate - ##002#
Atau dail 1111 or 03-3630 8888 dan sampaikan permintaan anda kepada customer service untuk deactivate voicemail anda, SAHAJA.

Kenapa perlu deactivate?

Kalau kita buat panggilan, orang tu tak angkat akan keluar suara. Ini khidmat pesanan suara. Sila tinggalkan pesanan anda selepas ini. Beepp~~..

Kena cas 35sen untuk maxis, 20sen untuk celcom, Digi pula entah berapa sen ye..

Kalau digi, hubungi 0162211800 dan cakap dengan operator nak off voicemail, panggilan free!

Kalau celcom telefon 1111 dan cakap jugak nak off voicemail, panggilan free!

Kalau maxis, postpaid telefon 123. Kalau prepaid 1300820120.

P/s: Ada yang berjaya, ada yang tak... Selamat mencuba dan selamat berjimat..

Sumber:
http://www.sentiasapanas.com/2014/10/panduan-deactive-voicemail-jimatkan.html

Masukkan emel anda disini untuk melanggan terus posting terbaru kami ke emel anda:


Ditaja oleh FeedBurner

0 comments: