#PELUANG~ MENANGI PERCUTIAN KE TURKI 7 HARI 6 MALAM ANJURAN eQurban.com

Sumber: Klik Disini

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera..

Musim Haji Bakal Datang Lagi.....Jom kita lakukan Qurban sebagai tanda ketaatan kita pada Allah.

Untuk makluman semua pembaca yang budiman, Pendaftaran Ibadah Qurban dan Aqiqah sudah pun dibuka penyertaannya untuk memudahkan anda lakukan ibadah Qurban.

Untuk menggalakkan dan menarik minat lebih ramai rakyat Malaysia melaksanakan Ibadah Qurban dan Aqiqah pada tahun ini, laman web eQurban.com telah mengambil inisiatif menawarkan ganjaran lumayan berupa Percutian ke Turki 7 Hari 6 Malam kepada rakan-rakan pemasaran yang berjaya mencapai sasaran yang ditetapkan oleh pihak syarikat.

Sebagai salah seorang rakan pemasaran eQurban.com saya juga berminat untuk menyertai cabaran tersebut. Mana tahu ada rezeki boleh menang hadiah tersebut. Dapat merasa pergi ke Turki secara percuma, disamping dapat menggalakkan rakan pembaca menyertai Ibadah Qurban dan Aqiqah.

SEDIKIT INFO TENTANG IBADAH QURBAN DAN AQIQAH

Qurban dan Aqiqah merupakan sunat Muakkad Iaitu Ibadah yang sangat dituntut ke atas umat Islam.

Makna Aqiqah :
Dari segi bahasa bermaksud "MEMUTUSKAN"
Dari segi syarak bermaksud Menyembelih Kambing atau ternakan lain seperti unta, biri-biri, kibas dan lembu buat anak yang baru lahir khususnya pada hari ketujuh kelahiran atau selewat-lewatnya sebelum anak itu baligh.

Imam Al-Bukhari meriwayatkan daripada Salman Bin Amir Al-Dhabi R.A katanya: "Aku mendengar Rasulullah S.A.W bersabda maksudnya, Bersama bayi itu aqiqahnya, maka tumpahkanlah darah untuknya dan tanggalkan daripadanya perkara yang menyakitkan (kotoran dan najis)"

Makna Qurban :
Dari segi bahasa bermaksud sesuatu yang dikorbankan kerana Allah S.W.T.
Dari sudut syarak bermaksud menyembelih binatang tertentu pada masa-masa yang tertentu dengan niat mendekatkan diri kepada Allah S.W.T.

Rasulullah S.A.W bersabda:“Tidak ada amalan yang dilakukan oleh anak Adam pada Hari Raya Korban yang lebih disukai Allah melainkan menumpahkan darah (menyembelih binatang korban). Sesungguhnya binatang korban itu akan datang pada Hari Kiamat bersama tanduk, kuku dan bulunya dan Allah memberi pahala ibadah korban itu sebelum darah binatang korban itu jatuh ke bumi. Oleh itu, elokkanlah korban kamu” Hadis riwayat Tirmidzi, Ibnu Majah dan Hakim

PENDAFTARAN IBADAH QURBAN DAN AQIQAH 2017 SUDAH DIBUKA.

Untuk makluman semua, pendaftaran penyertaan Qurban dan Aqiqah 1438h/2017M telah dibuka secara “online” melalui website ini -> eQurban.com

Lembu Satu bahagian :

RM570 - Malaysia
RM400 - Kemboja

Contoh gambar Sembelihan Lembu yang dilakukan oleh team pengurusan EQurban
Sumber : eQurban.com

Kambing seekor

RM800 - Malaysia
RM650 - Indonesia
RM500 - Mekah

Contoh gambar Sembelihan Kambing yang dilakukan oleh team pengurusan EQurban di Kazakhtan
Sumber : eQurban.com

Contoh gambar Sembelihan Kambing yang dilakukan oleh team pengurusan EQurban di Malaysia
Sumber : eQurban.com

Untuk maklumat lanjut tentang Ibadah Qurban dan Aqiqah, boleh layari: eQurban.comMarilah kita sama-sama doakan semoga sesiapa yang melakukan Ibadah Qurban dan Aqiqah dengan niat kerana Allah S.W.T akan mendapat rezeki yang melimpah ruah... In Shaa Allah... Amin..

Semoga doa-doa kalian dimakbulkan oleh Allah S.W.T.... Amin...

Semoga bermanfaat..

Boleh share artikel ini supaya lebih ramai mendapat manfaat melalui perkongsian ini..

credit: coretananuar.com

Masukkan emel anda disini untuk melanggan terus posting terbaru kami ke emel anda:


Ditaja oleh FeedBurner

0 comments: