#TIPS BISNES ~ Kenapa Perlu Memilih Blogger Untuk Review Produk Perniagaan Anda.


1. Pelaburan Yang Lebih Berbaloi.
Dengan bayaran hanya sekali dan dengan kadar bayaran yang berpatutan, artikel produk review akan sentiasa berada di dalam cariaan google selagi artikel tersebut tak di padam dalam blog. Zaman sekarang kalau nak cari sesuatu mesti kita akan gunakan google kan. Berbanding dengan review dalam tv, iklan dalam akhbar dan sebagainya. Susah kalau nak cari maklumat sesuatu produk tu dengan lebih details.

2. Long-Term Marketing.
Menggunakan perkhidmatan review seorang blogger adalah sejenis long-term marketing strategies di mana jualan sentiasa ada dalam jangka masa panjang selagi produk tersebut berada di dalam pasaran. Walaupun ianya tidak menjanjikan penjualan yang cepat atau banyak, tetapi ia akan sentiasa terjual di masa akan datang dan bukan bermusim pada masa review sahaja.

3. Blogger Yang Boleh Dipercayai.
Seorang blogger sentiasa menjaga kredibiliti bagi menyakinkan pelanggan dalam berurusan. Jadi, risiko ditipu oleh blogger tu sangat tipis. Setiap blogger akan berusaha untuk membuat kerja mereka dengan baik untuk kepuasan clients. Betul tak blogger-blogger sekalian?

4. Review Yang Lengkap.
Review daripada seorang blogger dalam blog biasanya lebih lengkap segala maklumat tentang sesuatu produk/perkhidmatan berbanding review di media sosial yang lain. Lagipun kalau pengguna gunakan cariaan google untuk mencari maklumat, mesti akan keluar artikel blog dalam cariaan tersebut.

5. Pakej Yang Lengkap Dengan Media Sosial Yang Lain.
Satu lagi yang istimewanya memilih blogger untuk review produk adalah disertakan sekali pakej review dengan media sosial yang lain seperti facebook, instagram dan twitter. Semuanya tidak akan dipadam dan dengan hanya sekali bayar bersama dengan review di blog. Memang berbaloi-baloi kan pelaburan jangka masa panjang macam ni.

Dan banyak sebab lain lagi kenapa perlu memilih blogger untuk review produk. Peringatan untuk para blogger juga. Kalau nak buat produk review, perlu juga memilih produk yang selamat untuk digunakan. Untuk keselamatan diri sendiri dan juga pengguna yang lain. Selain itu, pemilik produk perlu juga faham kenapa sesetengah blogger meletakkan harga yang mahal untuk review produk.

Kenapa? Sebabnya sebagai seorang manusia dan juga seorang blogger, kita sendiri tidak pasti sejauh mana keberkesanan sesuatu produk itu. Jika ada berlaku masalah semasa menggunakannya, siapa nak tanggung? Sebagai langkah keselamatan dan berjaga-jaga, ada kalanya perlu juga bayaran tambahan bergantung kepada jenis produk tersebut.

Kehadapan para pemilik produk, kalau ada produk/perkhidmatan yang nak nak review tu jangan ragu-ragu untuk email : paklong001@gmail.com (Tulis tajuk REVIEW PRODUK). Kepada rakan blogger yang lain, untuk projek review ini rezeki masing-masing sebab setiap blogger ada auranya sendiri. Tak perlu dengki dengan rezeki orang lain ye. Percaya pada rezeki masing-masing okay! Yang penting buat yang terbaik, inshaAllah clients mesti suka.


credit

Masukkan emel anda disini untuk melanggan terus posting terbaru kami ke emel anda:


Ditaja oleh FeedBurner
Catat Ulasan