#KOLEKSI RESIPI ~ Ikan Tenggiri Panggang Sos Air Asam

IKAN TENGGIRI PANGGANG SOS AIR ASAM

Bahan-bahan:
- 5 keping ikan tenggiri
- cuci dan toskan 1 biji buah tomato ranum
- dadu 5-6 biji cili burung hijau dan merah potong kecik (suka pedas tambah lagi)
- 1/2 labu bawang besar hiris nipis sedikit
- budu sedikit kicap manis sedikit sos tiram daun ketumbar secukupnya
- dihiris jus limau secukupnya (boleh jugak guna limau kasturi atau lemon)

Cara cara memasak:
1. Taburkan sedikit garam (buat syarat je) pada ikan dan panggang sampai masak.
2. Satukan semua bahan untuk air asam (agak-agak la ye) dan perasakan secukup rasa ikut selera. Susun ikan dalam pinggan dan boleh la disiran dengan air asam. Sedia untuk dihidangkan.

Masukkan emel anda disini untuk melanggan terus posting terbaru kami ke emel anda:


Ditaja oleh FeedBurner
Post a Comment